مقامات دادسرای عمومی وانقلاب به شرح ذیل هستند:
۱- دادستان (قاضی تعقیب)
۲-معاون دادستان (نماینده دادستان)
۳- بازپرس (قاضی تحقیق)
۴- دادیار (نماینده دادستان)
۵-کارمندان اداری
دادستان :
ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۴ مقرر می دارد :《 دادسرا به ریاست دادستان تشکیل میشود و به تعداد لازم معاون، دادیار، بازپرس و کارمند اداری دارد.》
مطابق با ماده فوق دادستان ریاست دادسرا را برعهده دارد و می تواند به تعداد لازم معاون ، دادیار، بازپرس و کارمند اداری داشته باشد به دادستان قاضی تعقیب نیز گفته می شود که نماینده از طرف جامعه و مدعی العموم هست و صدور کیفر خواست از وظایف دادستان می باشد.
معاون دادستان:
معاون دادستان در امور مختلفی که از طرف دادستان ارجاع می شود به عنوان نماینده دادستان عمل خواهد کرد. معاون دادستان زیر نظر دادستان بوده و از دستورات وی تبعیت می کند معاون دادستان، سرپرستی دادسرای ویژه نوجوانان را بر عهده خواهد داشت. ( ر.ک به ماده ۲۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری )
بازپرس:
به بازپرس قاضی تحقیق می گویند.
بازپرس وظیفه تحقیقات مقدماتی تمام جرائم را بر عهده دارد. به غیر از جرائم مستوجب مجازات مندرج در ماده ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری و در صورت کمبود بازپرس دادستان دارای تمام اختیارات و وظایف بازپرس می باشد.
بازپرس تابع اصل سلسله مراتب نیست. یعنی جز در موارد خاص ملزم به تبعیت از نظرات دادستان نیست و می توان گفت استقلال نسبی دارد.