♦️ اجرای قانون چک از ۲۲ آذر وارد فاز جدید شده است و بر مبنای آن، نه تنها صدور چک در وجه حامل ممنوع است، بلکه افراد ورشکسته نیز اجازه دریافت دستهچک ندارند و سقف عمر چکها سه ساله خواهد بود.
♦️ از ۲۲ آذر برای صدور هر برگ چک باید اطلاعات فرد صادرکننده و دریافت کننده در سامانه صیاد درج شود. بر اساس توضیحات بانک مرکزی، دریافت کننده چک بیمحل، پس از برگشت زدن آن در بانک، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه رفته و شکایت خود را در آنجا ثبت کند. سپس قاضی پرونده، ظاهر چک را بررسی میکند؛ اگر سه شرط اصلیای که در متن قانون ذکر شده است در ظاهر چک رعایت شده باشد، اجراییه را صادر میکند.
♦️ از لحظه صدور اجراییه ۱۰ روز به صادرکننده چک برگشتی مهلت داده میشود که کسری موجودی چک را پرداخت کند، در غیر این صورت از طریق قانون «نحوه اجرای محکومیتهای مالی» با صادرکننده چک برگشتی، برخورد میشود.
✅ نگران چک های از قبل صادر شده نیز نباشید . بانک مرکزی اجرای گام به گام قانون جدید چک را در دستور کار دارد. در حال حاضر بدون نگرانی چون گذشته چک هایی که در دست دارید را استفاده نمایید. سیستم بانکی نیز به همان شکل سابق آنها را کارسازی می کند.
وکالت در امور تخصصی حقوق تجاری و کسب وکار ( دعاوی مطالبات ، تنظیم انواع قرارداد ، مشاوره حقوقی و … )
مهارت ما ، حق تجارت شماست ….