مدیرعامل
منع مدیریت عاملی در دو شرکت:
یک شخص نمی تواند در بیش از یک شرکت مدیر عامل باشد هرچند که ممنوعیت مدیرعاملی بیش از یک شرکت در مقررات راجع به شرکت سهامی آمده است و مدیرعامل بودن یک نفر در دو شرکت با مسئولیت محدود ، منع صریح قانونی ندارد ولی در رویه عملی، مقرره ممنوعیت تصدی بیش از یک مدیر عاملی به تمام شرکت ها تسری داده شده است.
باید توجه داشت که عضویت در هیئت مدیره شرکتهای مختلف، جز در موارد خاص، منع قانونی ندارد؛ در عمل اشخاصی که می خواهند در دو شرکت مدیریت اجرایی باشند، در شرکت دوم رئیس هیات مدیره شده و مقرر می کنند که تمام اوراق تعهد آور با امضای رئیس هیئت مدیره معتبر است و به مدیرعامل اختیار چندانی نمی دهند.
حقیقی یا حقوقی بودن مدیر عامل:
مدیرعامل الزاماً باید شخص حقیقی باشد ولی تصدی سایر سمت ها نظیر عضویت در هیئت مدیره یا سمت بازرسی ممکن است توسط شخص حقیقی یا حقوقی به عهده گرفته شود.در این شرایط شخص حقوقی نماینده خود را معرفی می کند.
تفویضی بودن اختیارات مدیرعامل:
برخلاف هیئت مدیره که قانون اختیار جامعی را جهت اداره شرکت به آن اعطا کرده است، مدیرعامل تنها در حدود اختیارات تفویضی از سوی هیئت مدیره نماینده و صاحب امضا از جانب شرکت محسوب میشود.
در صورتجلسه هیئت مدیره شرکت سهامی که مدیرعامل انتخاب می گردد باید حدود اختیارات وی نیز مشخص شده و به اداره ثبت شرکتها اعلام و در روزنامه رسمی منتشر گردد. معاملاتی که مدیرعامل خارج از حدود اختیارات خود انجام دهد معتبر نخواهد بود .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آتین : کلینیک تخصصی حقوق تجاری و مالکیت صنعتی
انواع دعاوی قضایی در حوزه تجارت و کسب و کار
تنظیم و ویرایش انواع قرارداد
ثبت ، انتقال ، دعاوی قضایی در حوزه اختراع ، علامت و لوگو ، طرح صنعتی
ثبت انواع شرکت و صورت جلسه تغییرات
مهارت ما; حق تجارت شماست …
با ما همراه باشید …
۰۹۱۹۰۲۳۱۷۳۰
۰۹۹۱۵۹۱۵۴۳۵